PeyamaKurd - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kürdistan Parlamento seçimlerine tüm tarafların katılmasını ve tüm vatandaşların iyi temsil edilmesini istediklerini belirtti.
Antony Blinken, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin olumlu yönde geliştirilmesini umut ettikleri aktarırken, gelişmenin Irak ve Kürdistan halkı için verimli olması temennisinde olduklarını dile getirdi.
Blinken, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümet arasındaki görüşmelere odaklandıklarını, seçim konusunun da bu görüşmelerin bir parçası olduğunu belirtti.
ABD’li Bakan ayrıca, “ABD, Kürdistan parlamento seçimlerine herkesin katılmasını ve tüm vatandaşların iyi temsil edilmesini istiyor” sözlerini dile getirdi.