Kanada Dolarına Trump darbesi

Kanada Dolarına Trump darbesi

PeyamaKurd - ABD Başkanı Donald Trump'ın ortak G – 7 açıklaması yapılmasına ilişkin desteğini çekmesi ve Kanada'yı eleştirmesi ardından Kanada Doları, önemli paraların tamamı karşısında değer kaybederek inişe geçti.

Kanada Dolarında yaşanan düşüş ile ilgili olarak konuşan Tokyo'da CIBC World Markets Japonya finansal çözümler grubu birim yöneticisi Ko Haruki, “Kanada Doları, G – 7 zirvesinin Kanada ve ABD'yi karşı karşıya getirmesinin etkisiyle satış baskısı altında; özellikle ABD'nin otomotiv sektörünü hedef alması Kanada için pek olumsuz” ifadesini kullandı.

Öte yandan Haruki, Kanada Doları'nın geçtiğimiz hafta zayıf gelen (Kanada) istihdam raporunun ardında temel göstergelerin etkisiyle de baskı altında olduğunu vurguladı.

Para piyasalarındaki gidişatta, ABD Doları yönünü aşağı çevirirken, yeni yatırımcılar bu hafta gerçekleşecek önemli olayları beklerken dar bir bantta günü kapatıyor. Beklenen gelişmeler arasında Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Salı günü Singapur'da gerçekleştirecekleri görüşme de yer alıyor. Sonraki günlerde ise önemli merkez bankalarının para politikası toplantıları gündeme alınacak.

Son duruma göre, ABD Doları/Kanada Doları paritesi, yüzde 0.6 yükselmesi sonrasında kazancını azalttı; yüzde 0.3 artıda 1.2966 seviyesinden işlem gördü. Parite Cuma günü 1.3039'u yaşadı.