
PeyamaKurd – Türkiye İçişleri Bakanı Soylu'nun ABD büyükelçisini yönelik sözlerini cevap veren ABD Dışişleri sözcüsü, "ABD'nin Türkiye’yi karıştırmaya yönelik çabalara katıldığı şeklinde her türlü ima yanlıştır" sözlerini dile getirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bir sözcüsü, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake için “Pis ellerini Türkiye’den çek” diyen Soylu’ya yanıt vererek, "ABD hükümetinin Türkiye’yi karıştırmaya yönelik çabalara katıldığı ya da destek verdiği şeklinde her türlü ima yanlıştır" dedi.
Sözcü, "ABD hükümetinin Türkiye’yi karıştırmaya yönelik çabalara katıldığı ya da destek verdiği şeklinde her türlü ima yanlıştır. Türkiye uzun geçmişe dayanan ve değerli bir NATO müttefiki ve ABD’nin güvenlik ortağıdır" ifadesine dikkat çekti.
"ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışındaki ABD vatandaşlarının emniyeti ve güvenliğinden daha önemli bir önceliği yoktur" diyen sözcü, sözlerine şöyle devam etti:
"Yurt dışındaki ABD büyükelçilikleri ve konsoloslukları bölgede meydana gelen belirli olaylar ve değişikliklere ilişkin gerçek zamanlı olarak ABD vatandaşlarına bilgi vermek amacıyla uyarı yayınlarlar. Bu, ikili siyasi ya da ekonomik değerlendirmelere bakılmaksızın yapılır."