image

PeyamaKurd - Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye’nin dün gece saatlerinde Rojava’ya gerçekleştirdiği operasyonlara dair açıklamada bulundu.

Abdi yaptığı açıklamada, "Büyük bir felakete neden olmamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, ancak savaş patlak verirse, herkes bu savaşın sonuçları üzerindeki büyük etkiyi görecek" sözlerini dile getirdi.

Türk savaş uçakları dün gece geç saatlerde Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ndeki birçok bölgeyi bombaladı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yaptığı açıklamada, sınırlarını korumak için "Pençe-Kılıç" adlı bir operasyon başlattıklarını belirtti.

DSG Komutanı Mazlum Abdi Twitter Hesabı’ndan açıklamada bulunarak şunları dile getirdi:

"Güvenli bölgelerimizin bombalanması tüm bölgeyi riske atıyor. Bu bombalamalar hiçbir tarafın çıkarına değil. Büyük bir felaketi önlemek için her türlü çabayı gösteriyoruz, ancak savaş patlak verirse, herkes bu savaşın sonuçları üzerindeki büyük etkiyi görecektir. Saldırılar sadece şu anda düşmanca ve acımasız bombardıman altında olan bölgelerimizle sınırlı kalmayacak.”  

Abdi ayrıca aileleri, evlerinde kalmaya ve güvenlik güçlerinin emirlerine uygun hareket etmeye çağırdı.