
PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Rojava’ya başlattığı operasyona tepki gösteren Avrupa Birliği’ne (AB) tehdit niteliğinde yanıt verdi.
Erdoğan, “Ey AB kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıl arı açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, AB’nin Rojava’ya yönelik operasyonu işgal olarak nitelemeye devam etmeleri durumunda sınır kapılarını açıp Türkiye’deki sığınmacılarını göndereceklerini belirtti.
Operasyona yönelik eleştiri de kabul etmediklerini dile getiren Erdoğan, “Suriye topraklarında, üzerinde onlarca yabancı gücün cirit attığı dönemde Türkiye'nin terör yapılanmasını önlemek için başlattığı bu harekata yönelik eleştirileri kabul etmiyoruz” dedi.