
PeyamaKurd - NATO'nun "doğru zaman geldiğinde" Afganistan'dan ayrılacağını dile getiren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Taliban'ın şiddeti azaltması ve taahhütlerine uyması gerektiğini ifade etti.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, video konferans yöntemiyle düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısının ilk gün oturumunun ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.
"Afganistan'daki varlığımız şartlara bağlı"
Yarınki oturumun gündem maddesi olan NATO'nun Afganistan'dan çekilmesi veya bu ülkede kalması hakkındaki kararla ilgili soruya yanıt veren Stoltenberg, "Afganistan'daki varlığımız şartlara bağlı. Taliban taahhütlerini yerine getirmeli" ifadesini kullandı.
Stoltenberg, NATO'nun Afganistan barış sürecini desteklediğini dile getirerek, "Doğru zaman geldiğinde Afganistan'dan ayrılacağız. Şu andaki odak noktamız barış sürecini ve müzakereleri nasıl destekleyebileceğimiz" açıklamasında bulundu.
Ayrıca NATO Genel Sekreteri açıklamasında, müttefiklerin istişare içinde olduğunu ve birlikte karar vereceğini, ana meselenin Taliban'ın şiddeti azaltması ve El Kaide gibi uluslararası terör gruplarıyla arasına mesafe koyması olduğunu vurguladı.