image

PeyamaKurd - ABD’nin cuma günü Karadeniz üzerinde İHA uçuşlarını yeniden başlattığı ileri sürüldü.

Reuters'in isimlerini açıklamadığı iki ABD'li yetkiliye dayandırarak verdiği habere göre ABD, MQ-9 Reaper insansız hava aracının düşmesi olayından sonra Karadeniz üzerinde uçuşları tekrardan başlattı.

Karadeniz üzerindeki yeni uçuşların RQ-4 Global Hawk İHA’sı tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi.

Pentagon'un MQ-9 Reaper İHA’sının düşmesinin, Washington'un bu tür misyonları gerçekleştirmesine engel olmayacağını defalarca belirttiği kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı görevlileri,14 Mart’ta Karadeniz üstünde ABD’ye ait MQ-9 tipi bir insansız hava aracının saptanmasından sonra savaş uçaklarını havalandırdıklarını ve önleme uçuşu gerçekleştirdiklerini kaydetmişti. Fakat Rus yetkililer, MQ-9 hava aracının düşmesine neden oldukları suçlamalarını reddediyor.