İsrail'den İran'a misilleme hazırlığı!

İsrail'den İran'a misilleme hazırlığı!

PeyamaKurd - İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'u bir arada kabul etti. David Cameron, İsrail ziyareti sırasında, İsrail'in İran'a karşı misilleme yapmaya kararlı olduğunu dile getirdi.

İsrail basın ofisinden yapılan açıklamada, Herzog'un Cameron ve Baerbock'u Batı Kudüs'te ağırladığı belirtildi. Açıklamada, Herzog'un İran'ın düzenlediği saldırılarda İngiltere ve Almanya'nın İsrail'in yanında durması nedeniyle Cameron ve Baerbock'a teşekkür ettiği ifade edildi.

"İsraillilerin harekete geçme kararı aldıkları açık"

Herzog, "İsrail'in halkını savunma konusunda kararlı olduğunu" dile getirerek Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasının öncelikleri aralarında olduğunu da söylediği aktarıldı.

Cameron, İsrail'in misilleme kararını "İsraillilerin harekete geçme kararı aldıkları açık," diyerek duyurdu ve İsrail'in bu eylemini olabildiğince az tırmandırıcı bir şekilde gerçekleştirmesini umduğunu belirtti. Aynı zamanda, Batılı ülkeler İsrail'in misilleme kapsamını sınırlamak umuduyla İran'a yönelik yeni ekonomik yaptırımlar getirilmesi planlarını tartışıyor.