TR KU SO
FB X
Dünya

ABD'den Hasimi suikastina iliskin açiklama

📅 09 Temmuz 2020 00:16

PeyamaKurd - Irak'ın başkenti Bağdat'ta geçtiğimiz Pazartesi akşamı öldürülen Iraklı Güvenlik Uzmanı Hişam el-Haşimi ile ilgili açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, katillerinin yakalanması çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı’nda açıklama yapan Pompeo, “Hişam el-Haşimi’nin egemen ve bağımsız bir Irak’ın kurulması için kendisini adamıştı ve öldürüldü” ifadesini kullandı.

Mike Pompeo açıklamasında, Irak hükümetine failleri bulması çağrısında bulunarak şu ifadelere yer verdi:

“O, İran tarafından desteklenen milisler tarafından sürekli tehdit edilmekteydi. Bu olayı hepimiz kınıyoruz. Ve Irak hükümetine cinayetin faillerini ortaya çıkarması ve bu kişilerin mahkemeye çıkarılıp cezalandırılması için çağrıda bulunuyoruz.”

Paylas: