ABD’den Kuveyt, BAE ve Ürdün’e 16 milyar dolarlık silah satışı
PeyamaKurd - ABD Dışişleri Bakanlığı, Pentagon’un “İran’la savaş için 200 milyar dolarlık ilave bütçe” talep etmesinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt ve Ürdün’e 16 milyar dolarlık silah satışına onay verdi.
ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan ayrı ayrı açıklamalarda BAE, Kuveyt ve Ürdün’e yeni silah satışlarına onay verildiği belirtildi.
Bakanlık, BAE’ye 8,4 milyar dolardan fazla tutarda F-16 mühimmatı ve güncellemeleri, radar sistemleri, Gelişmiş Orta Menzilli Havadan Havaya Füze (AMRAAM) ve ilgili ekipmanların satışına onay verildiğini kaydetti.
Kuveyt’e yaklaşık maliyeti 8 milyar dolar olan Alt Katman Hava ve Füze Savunma Sensör Radarlarının satışına, ayrıca Ürdün’e yaklaşık 70 milyon dolarlık uçak ve mühimmat desteği ile ilgili ekipmanların satışına onay verildiği kaydedildi.
Söz konusu silah satışları konusunda Kongre’ye gerekli bildirimin yapıldığı aktarıldı.
Toplam değeri 16 milyar doları aşan söz konusu silah satışlarının, Pentagon’un “İran’la devam eden savaş için” 200 milyar dolar ek bütçe talep etmesinin ardından gelmesi dikkati çekti.