TR KU SO
FB X
Dünya

Barrack'tan Türkiye'ye dair S-400 ve CAATSA açıklaması

Navas Jan
Admin
📅 22 Eylül 2026 11:40

PeyamaKurd - ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye-ABD ilişkilerine ilişkin yaptığı açıklamada, S-400 meselesinin iki ülke açısından “çok kritik bir sorun” olmadığını savundu. CAATSA yaptırımlarına ilişkin Kongre sürecinin devam ettiğini belirten Barrack, “Türkiye’nin savunma sanayisi güçlü” dedi.

Türkiye’nin ABD Başkanı Donald Trump açısından önemli bir ortak olduğunu belirten Barrack, Ankara-Washington hattındaki iletişimi sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Barrack, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle uygulanan CAATSA yaptırımlarına değinerek Kongre’deki sürecin devam ettiğini kaydetti.

Savunma ve silah altyapısının önemli ölçüde değiştiğini belirten Barrack, “Rus sisteminin kullanımı ABD sistemi ile kesinlikle uyumlu değildir” dedi.

S-400 konusunda Kongre’yi işaret eden Barrack, “Kongrenin S-400 sorununu nasıl çözeceği üzerine çalışması lazım” ifadelerini kullandı. Barrack, buna karşın meselenin ikili ilişkiler açısından belirleyici bir kriz olmadığını savunarak, “Bu, iki ülke için çok kritik bir sorun değil” diye konuştu.

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri de değerlendiren Barrack, “İlişkimizde hiçbir parazit yok” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin savunma alanındaki kapasitesine dikkat çeken Barrack, “Türkiye’nin savunma sanayisi güçlü” dedi.

Barrack, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki ilişkiye ilişkin ise iki lider arasında “iyi bir uyum” bulunduğunu söyledi.

Paylas: