TR KU SO
FB X
Dünya

Başkan Barzani, Kasım Abudi’yi kabul etti

Navas Jan
Admin
📅 15 Ağustos 2026 16:30

PeyamaKurd - Başkan Mesud Barzani ve Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Abudi, Kürdistan Bölgesi ile federal hükümet arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Barzani Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre Başkan Barzani, bugün (15 Ağustos 2026) Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Abudi'yi kabul etti.

Açıklamaya göre görüşmede; bölgedeki mevcut durum, son siyasi gelişmeler ve güvenlik alanındaki güncel meselelere ilişkin kapsamlı bir fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede ayrıca, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Hükümeti arasındaki güvenlik koordinasyonunun önemine dikkat çekildi. Taraflar, bölgedeki istikrarın korunması, olası tehditler ve güvenlik sınamalarıyla mücadele noktasında iki hükümet arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanlığı Ofisi de görüşmenin içeriğine dair açıklama yaptı.

Görüşmede; Irak’ın iç siyasi durumu, bölgedeki son gelişmeler ve uluslararası gelişmeler detaylıca ele alınırken, federal hükümet ile Kürdistan Bölgesi yönetimi arasındaki iş birliği ve koordinasyonun sürdürülmesinin önemine vurgu yapıldı.

Paylas: