Brüksel toplantisi: Erdogan aniden ayrildi
PeyamaKurd- Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de AB Konseyi ve AB Komisyonu başkanlarıyla planlanan basın toplantısına katılmadı.
Belçikan’ın başkenti Brüksel'de, Avrupa Birliği (AB) yetkilileri ile Suriye ve mülteci krizini görüşen Erdoğan’ın toplantı başladıktan yaklaşık bir buçuk saat sonra Avrupa Birliği Konseyi'nden ayrıldığı belirtildi.
Görüşmenin hemen ardından yapılan basın toplantısına Erdoğan katılmadı.
Basın toplantısında konuşan Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, olumlu adımlar attıklarını ancak bunun sadece bir başlangıç olduğunu söylediler.
‘Yanlış anlaşılmalar var’
AB Konseyi Başkanı Charles Michel, "Bizler AB ile Türkiye arasında imzalanan sığınmacı anlaşmasını görüştük. Anlaşmazlıkları gidermeye ve durumu açıklığa kavuşturmaya çalışıyoruz. Yanlış anlaşılmalar var. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki mülteciler için 6 milyar euro taahhütte bulunduğunu hatırlatmak istiyoruz” dedi.
"Göçmenlerin ve Yunanistan'ın yanı sıra Türkiye'nin de yardıma ihtiyacı var” diyen Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise “Diyaloğumuz güzel geçti. Hem AB'nin hem Türkiye'nin çıkarlarını karşılayacak şekilde ilerleme sağlamaya çalışacağız” ifadesini kullandı.