TR KU SO
FB X
Dünya

Demirtas’in avukatindan Basdanisman'a: “Yalan Beyan…”

📅 19 Aralık 2018 15:06

PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet’in BBC’nin HARDTalk programında yaptığı açıklamalar tepki çekti.

Konuya ilişkin tepki gösteren Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, Aybet’in “yalan beyanda” bulunduğunu ifade etti.

KHK ile ihraç edilen, Barış Akademisyenleri’nden Doç. Dr. İsmet Akça da Aybet’in “uluslararası kamuoyunu manipüle etmeye çalıştığını” vurguladı.

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayarak, “Demirtaş’ın 6-8 Ekim olaylarında sorumluluğuna dair hiçbir kayıt, mahkeme kararı ve tespit yoktur. Bunu özellikle şahsını kirletmek için kullanıyorlar” ifadesini kullandı.

2014 yılında 50’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği olaylarla ilgili açılan davada Demirtaş’ın yargılanmadığını belirten Ramazan Demir,  yargılandığı davada da olaylarla ilgili herhangi bir suçlama yer almadığını dile getirdi.

Paylas: