TR KU SO
FB X
Dünya

Hesdi Sabi'den ABD bombardimanina dair açiklama!

Admin V
Yazar
📅 24 Ocak 2024 13:39

PeyamaKurd - ABD’nin Heşdi Şabi bünyesindeki silahlı gruplara düzenlediği saldırıda 1 milisin öldüğü, 4’ünün ise yaralandığı kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı Irak’ta Ayn el Esad askeri üssüne düzenlenen saldırıya misilleme olarak Enbar ve Babil’de Heşdi Şabi milislerine ait üsleri bombaladı.

ABD uçaklarının ilk hedefi  Ketaib Hizbullah’ın Enbar’ın Qaym ilçesindeki Sikek üssü oldu. İkinci hedef ise Babil vilayetine bağlı Curf el-Sakhar bölgesindeki Heşdi Şabi’ye ait bir eğitim sahası bombalandı.

Heşdi şabi’den yapılan açıklamaya göre bombardımanda 1 milis hayatını kaybetti, 4’ü de yaralandı.

Ayrıca, ABD’nin Enbar’a yönelik bombardımanında Ali Enver Sebih isimli üyelerinin öldürüldüğü aktarıldı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Başkan Joe Biden'ın talimatıyla ABD'nin, Irak’ta İran destekli milis grupların kullandığı 3 tesisi vurduğunu açıkladı.

Austin, "Bu saldırılar, İran destekli milislerin Irak ve Suriye'de ABD ve Koalisyon personeline yönelik bir dizi tırmandırıcı saldırıya doğrudan yanıt olarak veriliyor" dedi.

Paylas: