TR KU SO
FB X
Dünya

İran Dışişleri Bakanı Erakçi'den Bağdat’a resmi ziyaret

Navas Jan
Admin
📅 28 Haziran 2026 11:30

PeyamaKurd - İran Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi’nin bir heyet başkanlığında Irak’ın başkenti Bağdat’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bakanlık, ziyaretin içeriğine ilişkin yaptığı açıklamada; ikili ilişkiler, bölgedeki son gelişmeler ve uluslararası meseleler üzerine istişarelerde bulunulacağını belirtti.

Abbas Erakçi ve Fuad Hüseyin’in bir araya geleceği ve ardından düzenlenecek ortak basın toplantısında görüşmenin detaylarının kamuoyuyla paylaşılacağını ifade edildi.

Görüşmelerde öncelikli olarak Bağdat-Tahran arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi, güvenlik ve sınır dosyaları ile bölgedeki güncel siyasi ve güvenlik gelişmeleri ele alınacak.

Erakçi’nin, Iraklı mevkidaşının yanı sıra Irak Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve diğer bazı siyasi liderlerle de bir araya gelmesi bekleniyor.

Paylas: