Kasim Süleymani'nin cenazesinde izdiham: 35 kisi öldü
PeyamaKurd-ABD'nin suikastla öldürdüğü İranlı General Kasım Süleymani için memleketi Kirman'da cenaze töreni düzenlendi.
İran'ın Kirman kentinde düzenlenen törende izdiham çıktı. İzdihamda ilk belirlemelere göre 35 kişinin öldüğü, 48 kişinin de yaralandı.
ABD’nin geçtiğimiz cuma günü Bağdat’ta hava saldırısıyla öldürdüğü Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin cenazesi bugün memleketi Kirman’da toprağa verilecek.
Süleymani’nin Tahran’dan Kirman’agetirilen cenazesi binlerce İranlı tarafından karşılanırken, izdihamda 35 kişi hayatını kaybetti. 48 kişinin de yaralandığı açıklandı.
Kasım Süleymani’nin cenaze törenin de konuşan, Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami’den de ABD’ye yeni bir gözdağı geldi.
Selami, “Kasım Süleymani’nin şehidi, düşman için Kasım Süleymani’den daha tehlikeli” dedi.
Yaşanan izdiham nedeniyle cenaze töreni durduruldu ve defin işlemi ertelendi.