TR KU SO
FB X
Dünya

Kuzey Kore Disisleri Bakani Moskova'da!

Berfin İlhan
Yazar
📅 15 Ocak 2024 19:49

PeyamaKurd - Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, Choe'nin Lavrov'un daveti üzerine Rusya’yı ziyaret ettiğini açıkladı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı, iki ülke arasında yapıldığı iddia edilen askeri işbirliği anlaşmasına ilişkin uluslararası endişeler artarken, Pazartesi günü üç günlük bir ziyaret için Rusya'yı ziyaret edeceği kaydedildi.

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkez Haber Ajansı'na göre Dışişleri Bakanı Choe Son Hui başkanlığındaki bir heyet Pazar günü Moskova'ya ulaştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Hui'nin Salı günü Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşeceğini söyledi.

Bakanlık, Choe'nin Lavrov'un daveti üzerine Rusya’yı ziyaret ettiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin Rusya'ya Ukrayna'daki savaşına yardımcı olması için top ve füzeler de dahil olmak üzere silah sağladığını iddia ediyor.

Biden yönetimi, Kuzey Kore tarafından Rusya'ya sağlanan füzelerin Ukrayna'da kullanıldığına dair kanıtları olduğunu belirtti.

Paylas: