TR KU SO
FB X
Dünya

Sairun: müzakereler Kürtler ve Sünnilerle...

📅 27 Temmuz 2018 14:53

PeyamaKurd - Hükümeti kurmaya kararlı olan Irak’ta 12 Mayıs’ta gerçekleşen parlamento seçimlerinin galibi olan Mukteda es Sadr liderliğindeki Sairun (Devrimciler) Koalisyonu harekete geçti.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında Sairun Koalisyonu liderlerinden Muhammed Reşk, “Parlamento seçimlerinde en çok sandalyeyi kazanmış bir siyasi yapı olarak hükümeti kurmak doğal olarak bizim hakkımız ve bu hakkımızdan asla taviz vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Muhammed Reşk, Hükümet kurma girişimleri kapsamında yürütülen müzakerelerde başarısızlık olmadığını ve Nuri Maliki’nin liderliğini yaptığı Kanun Devleti Koalisyonu ile ciddi sorunları olduğunu kaydederek, müzakerelerinin Kürtler ve Sünniler’le devam ettiğini dile getirdi.

Paylas: