TR KU SO
FB X
Dünya

SDG ve Şam arasında kritik zirve

Navas Jan
Admin
📅 25 Ağustos 2026 18:30

PeyamaKurd -

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ve Suriye Dışişleri Bakanı Esad Şeybani, son siyasi gelişmeler ile iki taraf arasındaki anlaşma maddelerinin hayata geçirilmesini görüştü.

K24'ün aktardığına Mazlum Abdi ve SDG Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı İlham Ahmed’in yer aldığı SDG heyeti ile Suriye Dışişleri Bakanı arasında Şam’da bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmenin ana gündem maddesini, Şam ile SDG arasında idari ve askeri ilişkilerin yeniden düzenlenmesi amacıyla 29 Ocak'ta imzalanan anlaşmanın tüm bentleri ve dosyalarının eksiksiz uygulanması oluşturdu.

Taraflar, Suriye’deki son siyasi gelişmelerle ilgili kritik ve hassas dosyaları kapsamlı bir şekilde ele aldı.

Bu üst düzey görüşme Şam’ın yeni yönetimi ile SDG liderliği arasındaki diyalog sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Görüşmenin temel amacının barışı pekiştirmek, güven inşa etmek, güçlerin Suriye Ulusal Ordusu çatısı altında entegrasyonunu sağlamak ve aynı zamanda Kürt halkının ile ülkedeki tüm bileşenlerin ulusal, kültürel ve anayasal haklarını güvence altına almak olduğu belirtildi.

Paylas: