Suriye'de 7 Iran Devrim Muhafizi öldürüldü
PeyamaKurd- Şam yakınlarındaki İran Devrim Muhafızlarının Kudis Gücüne ait komuta merkezine yönelik İsrail saldırılarında 7’si İranlı olmak üzere 11 kişi öldürüldü
Dün sabah Golan Tepelerine yönelik Suriye’den ateşlenen füzeleri havada imha etmesinin ardından Şam havaalanı yakınlarını vurarak misilleme yapan İsrail; bugün de Suriye'nin çeşitli bölgelerindeki onlarca askeri hedefi vurduğunu duyurdu.
İsrail ordusu tarafından Suriye’de bugün vurulduğu açıklanan bölgeler arasında Suriye ordusu ve Suriye’de konuşlu İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nün onlarca askeri hedefini vurduğunu belirtmişti.
Çoğu Üst Düzey7 İranlı Öldü
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail saldırılarında 7'si İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs gücünden olmak üzere 11 kişinin öldüğünü duyurdu.
İsrail’in işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri ve Marjayun bölgesinden kalkan İsrail savaş uçakları Şam'ın batısındaki Qudsaya bölgesindeki İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü terör grubunun komuta merkezini vurdu.
Şam uluslararası havaalanı ve Mezzeh havaalanının da vurulduğu İsrail saldırısında ölen 7 İranlı arasında çok sayıda üst düzey teröristin de bulunduğu bölgeden gelen bilgiler arasında.
Suriye ve İrandan Sonra Rusya’da Tepkili
İsrail’in son saldırısı ile ilgili Suriye ve İran’dan yükselen öfkeye, Rusya’dan yapılan açıklama da tansiyonu arttırdı.
İsrail’in son saldırısının bölgedeki dengeleri bozacağını belirten Kremlin açıklamasında, İsrail’in Suriye’deki İran komuta üslerini vurması "yanlış hareket" olarak nitelendirildi.