TR KU SO
FB X
Dünya

TASS: Rusya, Ankara’yi durdurmak için baski yapiyor!

Ruken güler
Yazar
📅 16 Haziran 2022 21:28

PeyamaKurd- Rusya Devletine ait TASS haber ajansından yayımlanan habere göre; Rusya, Türkiye'nin Suriye ve Rojava'ya yönelik harekatını durdurmak istiyor.

Haberde, Rusya'nın Türkiye'nin Suriye ve Rojava’ya yapılması düşünülen askeri operasyon hazırlığını durdurması için Ankara'ya baskıda bulunduğu açıklandı. Bunun için de Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev’in Türkiye'ye bu operasyonunu iptal etme çağrısında bulunduğu ifade edildi.

Lavrentyev’in, Kazakistan'da Türk yetkililerle görüşüp, şu bilgileri paylaştığı bildirildi:

“Onlara, problemlerin şiddete başvurmadan barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini ilettik. Operasyonun gerilimi artırmayı sağlayacağına inanıyoruz."

Alexander Lavrentyev dün, Rusya'nın Türkiye’nin Suriye’ye olası askeri operasyonunu, gerilimi tırmandırıp, istikrarsızlığı arttıracağı gerekçesiyle akıllıca bulmadığını söylemişti.

Paylas: