TR KU SO
FB X
Dünya

Türkiye'den aldigi koronavirüs ekipmanlarini iade ediyor

📅 07 Mayıs 2020 16:45

PeyamaKurd- İngiltere, Türkiye'den alınan 400 bin adet koruyucu önlüğün güvenlik standartlarına uygun olmadığını ve bu nedenle önlüklerin iade edileceğini açıkladı.

Londra yönetimi ülkedeki koronavirüs (Kovid-19) hastalarını tedavi eden sağlık personelinin ihtiyaç duyduğu kişisel koruyucu ekipmanı temin etmek için Nisan ayında Türkiye'den de toplam 84 tonluk bir ekipman alımı gerçekleştirmişti.

Ancak İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Türkiye'den getirilen önlüklerin İngiltere'deki standartları karşılamadığını, söz konusu önlüklerin bir depoda bekletildiğini yazdı.

İngiltere hükümeti de önlüklerin kalite kontrol kriterlerini karşılayamadığını teyit etti.

İngiltere Sağlık Bakanlığı’da gazetenin haberini doğrulayarak, önlüklerin, Heathrow Havalimanı yakınlarındaki bir depoda tutulduğu açıklandı.

Paylas: