TR KU SO
FB X
Dünya

Türkiye’den Volkswagen’e yanit: Biz degil onlar kaybeder!

📅 03 Ocak 2021 20:26

PeyamaKurd - Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Manisa'ya yatırım yapmaktan vazgeçen Volkswagen hakkında açıklamalarda bulundu.

Varank, Türkiye’nin önümüzdeki süreçte üretimde parlayan bir yıldız olacağını vurgulayarak, "Bu işte biz değil, Volkswagen kaybeder. Biz kendi otomobil projemize güveniyoruz. Bizim yatırımcıya kapımız açık” ifadesini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Turgay Türker ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı görüşme esnasında Türkiye'nin Otomobili, ham madde tedariki, konteyner üretimi ve Volkswagen'in Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçmesi kararı değerlendirildi.

Konuyla ilgili olarak Varank, "Başından beri bir süreç yürüttük. Volkswagen CEO'su Diess'in bana yazdığı mektup var. 'Biz Türkiye'yi çok önemli bir ülke olarak görüyoruz. Türkiye'de yatırım yapanın kazanacağını biliyoruz.' Burada açıkça şunu da belirtiyor, 'Ben kişisel olarak Türkiye'yi çok önemli bir pazar, üretici olarak görüyorum, yatırım yapmanın doğru olduğunu biliyorum ama pandemi sürecinde otomobil endüstrisinde büyük oynaklık oldu” dedi.

Volkswagen CEO’sunun Türkiye’ye gelip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü dile getiren Varank, şirketin siyasi karar vermemesi gerektiğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Eğer bu şirket halka açıksa siz aslında yatırımcınızı kandırıyorsunuz, karlı olana değil, size yapılan siyasi baskılara göre karar veriyorsunuz demektir. Bunu da kendilerinin basına beyan etmiş olmaları üzücü ve altı çizilmesi gereken bir husus. İlk toplantıda kendilerine şu cümleyi kurduğumu hatırlıyorum, 'Bakın, biz Türkiye olarak önemli bir ekonomiyiz, global yatırımcıyı çok önemsiyoruz ama bu işi yapacaksak lütfen ekonomik karar verin, siyasi karar vermeyin. Siyasi karar verecekseniz bu işe başlayıp enerjimizi harcamayalım.' O gün bize söyledikleri, 'Asla siyasi karar vermeyeceğiz' idi"

Paylas: