TR KU SO
FB X
Dünya

Ukrayna Heyeti Baskani: Müzakereler tekrar baslayabilir

Ruken güler
Yazar
📅 18 Haziran 2022 21:31

PeyamaKurd- Ukrayna müzakere heyeti başkanı David Arakhamia, Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakere görüşmelerinin Ağustos ayının sonunda, yeniden başlayabileceğini duyurdu.

24 Şubat’tan beri devam eden savaşın sona ermesi için birçok defa çeşitli ülkelerde bir araya gelen Rusya-Ukrayna heyetleri, uzun süredir müzakere görüşmelerine ara vermişti.

Heyet Başkanı David Arakhamia, Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakere görüşmelerinin Ağustos ayının sonlarına doğru yeniden başlayabileceğini ifade ederek, “Açık kaynaklardan gördükleri için planlarımızı Ruslarla paylaşmak istemiyoruz ama belli alanlarda karşı taarruza geçeceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Arakhamia, Rus birliklerinin 24 Şubat’tan önceki konumlarına dönmeleri durumunda, Rusya ile asgari bir anlaşma yapılabileceğini belirtirken, “İstanbul’da önerilene benzer bir siyasi anlaşma düşünebiliriz. Örneğin Kırım meselesine birkaç yıl değinmeyecektik. Bunu askeri olarak değil, diplomatik olarak yapardık.” ifadelerini kullandı.

Daha önce, Mayıs ayında Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak tarafından yapılan açıklamada, Rusya ile müzakere görüşmelerinin askıya alındığı, kamuoyu ile paylaşılmıştı.

 

Paylas: