Ukrayna lideri Zelenskiy: Rus petrol rafinerilerini vuracağız
PeyamaKurd - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın kış öncesi şehirleri boşaltmak amacıyla sivil ve enerji altyapısına yönelik saldırılarını artırmasına karşılık, Rus petrol rafinerilerini daha yoğun şekilde hedef alacaklarını açıkladı.
Volodimir Zelenskiy, Ukrayna istihbaratının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kış öncesi yeni bir saldırı doktrinini onayladığını gösteren belgelere ulaştığını bildirdi.
Zelenskiy, Rus ordusunun halkı Kiev ve diğer şehirleri terk etmeye zorlamak için enerji, lojistik, okul ve hastanelere yönelik hava saldırılarına hız verdiğini belirterek, "Sahada toprak kaybeden Putin, güçlü görünmek için siviller üzerinde baskı kurmaya çalışıyor." dedi.
Savaşın finansmanı petrol rafinerilerinden geliyor
Rusya'nın son saldırılarda ilk kez Dinyeper Nehri üzerindeki köprüleri ve başkentin kritik hatlarını vurduğuna dikkat çeken Zelenskiy, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz onlar gibi sivil hedefleri vurmayacağız. Ancak enerji sektörümüze yönelik her saldırıya doğrudan onların enerji altyapısıyla karşılık vereceğiz. Hedeflerimizin başında petrol rafinerileri yer alıyor; çünkü Rusya'nın bu savaşı finanse ettiği temel kaynak bu rafinerilerdir." sözlerini kullandı.