TR KU SO
FB X
Dünya

Vucic: "Kosova, Sirbistan'in bir parçasidir"

📅 03 Ağustos 2022 03:36

PeyamaKurd - Sırbistan Radyo ve Televizyonu'nda katıldığı programda bölgede yaşanan son gelişmeleri ele alan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova'nın bağımsız bir ülke olmadığını, uluslararası hukuka göre Sırbistan'ın bir parçası olduğunu dile getirdi.

Vucic, Pazar akşamı Kosova ile yaşananlarda "felaketin eşiğinden dönüldüğünü" ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

"En kötü senaryonun önüne geçildi. Bazıları belli ki Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını fırsat olarak görmek istiyor. Sırbistan'ı Rusya'ya bağlı göstermeye, Vucic'i de Batı'nın tepkisini çeken küçük Putin olarak resmetmeye çalışıyorlar."

"Kosova, uluslararası hukuka göre Sırbistan'ın bir parçasıdır"

Ayrıca açıklamasında Kosova Başbakanı Albin Kurti ile görüşmek üzere 18 Ağustos'ta Brüksel'e gideceğini ancak Kurti ile barışı sağlamanın mümkün olmadığını savunan Vucic şu değerlendirmelere yer verdi:

"Ancak birileri Sırplara karşı sınırları aştığı zaman da susmayacağım. Kosova bağımsız bir ülke değil dolayısıyla Kosova'ya saldırı diye bir şey söz konusu olamaz. Kosova, uluslararası hukuka göre Sırbistan'ın bir parçasıdır."

Paylas: