Zelenskiy, Rusya'daki bazı petrol tesislerine saldırılar düzenlediklerini duyurdu
PeyamaKurd - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın farklı bölgelerinde yer alan bazı petrol tesislerine saldırılar düzenlediklerini belirtti.
Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'daki hedeflere yönelik saldırıları sürdürdüklerini açıkladı.
Rusya'nın Stavropol ve Tver bölgelerindeki iki petrol deposunu dün hedef aldıklarını aktaran Zelenskiy, "Her ikisi de cephe hattından yaklaşık 500 kilometre uzaklıkta bulunuyor" dedi.
Zelenskiy, Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da, Ukrayna'dan yaklaşık 1500 kilometre uzaklıktaki bir petrol pompalama istasyonuna da saldırı düzenlediklerini bildirdi.
Rostov bölgesindeki bir petrol terminaline de saldırı düzenlendiğini belirten Zelenskiy, "Biz Rusya'ya bu savaşı bitirmeyi uzun zaman önce teklif ettik ve sürecin uzatıldığı her gün, savaş algısını bu işin başladığı yere yani Rusya'ya geri taşımalıdır." değerlendirmesinde bulundu.
Zelenskiy ayrıca saldırılara ait olduğu belirtilen bir görüntü de paylaştı.