ABD'de Kürtler için flas öneri: 'O maddeyi' degistirin ve onlari...
PeyamaKurd - Amerika’nın Cumhuriyetçi Senatörü John Kennedy, ‘ABD’nin Orta Doğu’daki Yasa Güvenliğinin Güçlendirilmesi‘ çerçevesinde Kürtlerin korunmasına ilişkin bir maddede değişklik yapılmasını önerdi.
Kennedy Kürtlerin korunması maddesinin genişletilerek, “ Authorization for Use of Force to Defend the Kurds in Syria Resolution (Suriye Kararında Kürtleri Savunmak İçin Güç Kullanma İzni) “ şeklinde değişimini önerdi.
Bu madde ile ABD’nin ve müttefikleri Kürtlerinn, Orta Doğu’daki korunmasının daha da artması planlanıyor.
Kennedy’nin önerdiği söz konusu madde, Kürtlere yönelik olası bir saldırıda ABD Başkanı Trump’ın, Kürtlere saldırı yapanlara karşı askeri operasyon emri vermesini de kapsıyor. Senatör ayrıca konuya ilişkin bir açıklama da yaparak, “ Rojava’daki Kürtler terör örgütü IŞİD’le savaşta yanımızda durdular. Kürt müttefiklerimize karşı dürüst olmalıyız. Biz onları yalniz bırakmamalı ve onları korumalıyız.
Bu kanunun değişmesi ile beraber, Kürt müttefiklerimizi koruyabilir ve IŞİD’e karşı bizimle beraber savaştıkları için onların yanında olduğumuzu göstermeliyiz“ ifadelerini kullandı.