TR KU SO
FB X
Kürdistan

Bafıl Talabani’den Irak ve uluslararası topluma çağrı

Admin RF
Editor
📅 24 Mart 2026 19:14

PeyamaKurd - Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani, İran'ın Peşmerge güçlerine yönelik düzenlediği saldırıyı sert bir dille kınadı. Talabani, Bağdat ve uluslararası topluma bu saldırıların durdurulması için harekete geçme çağrısında bulundu.

Peşmerge Bakanlığı, bu sabah İran’ın 6 füze ile güçlerini hedef aldığını duyurmuştu. Gerçekleşen ağır saldırı sonucunda 6 Peşmerge şehit oldu, 30 Peşmerge ise yaralandı.

Saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan KYB Başkanı Bafıl Talabani, hayatını kaybeden Peşmergelerin ailelerine başsağlığı dileyerek şu ifadeleri kullandı:

"Kahraman Peşmergelerimizin şehit edilmesi ve yaralanmasına yol açan bu saldırıya karşı en sert tepkimizi gösteriyoruz. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz."

“Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin egemenliği ihlal edilmiştir”

Saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Talabani, "Kürdistan Peşmerge Güçleri’nin hedef alınması, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğinin açık bir ihlalidir" diye belirtti.

Irak makamlarına ve uluslararası camiaya seslenen Talabani, şöyle devam etti:

"Irak hükümetinden ve uluslararası toplumdan, bu tür saldırıların tekrarlanmaması için tüm imkanlarını seferber etmelerini talep ediyoruz."

“Kürdistan Bölgesi savaşın bir parçası değildir”

Kürdistan Bölgesi’nin barışçıl duruşuna dikkat çeken Talabani, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kürdistan Bölgesi’nin hiçbir zaman bu savaşın bir parçası olmadığını vurguluyoruz.

Aksine, bölgeye huzurun gelmesi ve barışçıl bir çözüm bulunması için diplomasi ve diyalog kanallarını her zaman açık tuttuk, çabalarımızı bu yönde seferber ettik."

Paylas: