Başbakan: İran'ın Peşmerge'ye kalleşçe saldırısını kınıyoruz!
PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Peşmerge birliklerini hedef alan ve 6 Peşmerge’nin şehit olduğu saldırıyı "kalleşçe" olarak nitelendirerek sert bir dille kınadı. Barzani, bu tür saldırılara karşı her türlü önlemin alınacağını vurguladı.
Barzani, dün gece Peşmerge karargahlarına yönelik düzenlenen, 6 Peşmerge’nin şehit düştüğü ve 30 Peşmerge’nin yaralandığı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.
Başbakan Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Kalleşçe ve haince bir saldırı"
"Dün gece Peşmerge karargahlarına yönelik gerçekleştirilen, 6 kahraman Peşmerge'nin şehit düştüğü ve 30 Peşmerge'nin yaralandığı kalleşçe, haince ve düşmanca saldırıyı şiddetle kınıyoruz."
Kürdistan Bölgesi’nin güvenliğini korumak için gerekli adımların atılacağını belirten Başbakan Barzani, hem Bağdat’a hem de uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu:
"Kürdistan Bölgesi'ne yönelik bu saldırganlığa karşı durmak için her türlü önlemi alacağız. Irak Federal Hükümeti ve uluslararası toplumu, Kürdistan Bölgesi'ne yönelik bu düşmanca saldırılara bir sınır koymaya davet ediyoruz."