TR KU SO
FB X
Kürdistan

BM: Kürdistan Bölgesi Baskani hemen seçilmeli…

📅 13 Mayıs 2019 19:55

PeyamaKurd - Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert, bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

BM Genel Sekreteri’nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert’i kabul eden Başkan Barzani, görüşmede, Kürdistan ve Irak’taki siyasi gelişmeleri ele aldı.

BM Temsilcisi Plasschaert, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi sürecini değerlendirerek, en kısa zamanda Bölge Başkanı’nın seçilmesi ve yeni hükümet kabinesinin oluşturulmasının, bütün taraflar için iyi bir haber olacağını belirtti.

Diğer tarattan ise görüşmede Irak Anayasası’nın 140’ıncı Maddesi çerçevesindeki bölgelerin durumu, Erbil - Bağdat ilişkileri ve BM’nin iki taraf arasındaki sorunların çözümündeki rolü de değerlendirildi.

Bu haberi gördünüz mü? | Mesrur Barzani’den BM’ye: Ortak bir çözüm iradesi var

Paylas: