TR KU SO
FB X
Kürdistan

Neçirvan Barzani ile Macron görüştü

Admin V
Yazar
📅 07 Mart 2026 18:00

PeyamaKurd -

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında kritik bir telefon diplomasisi trafiği yaşandı.

Bugün gerçekleşen görüşmede, Ortadoğu’daki son gelişmeler ve süregelen savaşın bölge üzerindeki yıkıcı etkileri masaya yatırıldı.   

“Çatışmaların genişleme riskine karşı "derin endişe"                

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, her iki lider de gerilimin tırmanmasından duydukları "derin endişeyi" dile getirdi. 

Görüşmede, çatışma çemberinin daha fazla genişlemesini önlemek amacıyla uluslararası toplumun girişimlerini sıkılaştırması gerektiği vurgulandı.

Neçirvan Barzani ve Macron, bölge halklarının yeniden barış ve güvenliğe kavuşması için diplomatik kanalların etkin kullanılması konusunda hemfikir olduklarını belirtti.   

Görüşmenin bir diğer önemli başlığı ise Fransa’nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile sürdürdüğü stratejik ilişkiler oldu. 

Paylas: