TR KU SO
FB X
Kürdistan

Pesmergeleri birlestirme projesi hangi asamada?

📅 26 Mayıs 2018 19:03

PeyamaKurd - Peşmerge Güçleri’ni birleştirme ve yeniden yapılandırma projesi ile ilgili gelinen aşama hız kesmeden devam ediyor.

Konuyla ilgili Peşmergelerin yeniden bir yapılanma altında birleştirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getiren Kürdistan Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer, proje dair yardımların Amerikan, Almanya ve Fransa tarafında verildiğini ifade etti.

Cebar Yawer yaptığı açıklamada şunları belirtti, “Yeniden yapılandırma projesi Amerika, Almanya ve Fransa’nın yardımları ile devam ediyor. Bu temelde bakanlığa bağlı çok sayıda oda ve ofis açıldı.”

70’inci ve 80’inici tugayların birleştirilmesine yönelik çalışmaların bakanlığın gündeminde olduğunu belirterek, “Birleştirme konusu projenin bir parçası. Yerine getirilmesi gerekiyor. Gündemdeki yerini koruyor. Her iki tugay birleştirilerek Peşmerge Bakanlığı’na bağlanacak” şeklinde konuştu.

Peşmerge Bakanlığı’nın uluslararası koalisyon güçleri ile toplantılarının periyodik olarak aylık devam ettiğini dile getiren Yawer şöyle konuştu, “Toplantılar yeniden yapılandırma projesi ve IŞİD saldırıları karşısında alınacak tedbirler değerlendiriliyor.”

Paylas: