Rojava | Türkiye, ABD ile kafa kafaya gelmeye hazır! Eğer seçimler yapılırsa...

Rojava | Türkiye, ABD ile kafa kafaya gelmeye hazır! Eğer seçimler yapılırsa...

PeyamaKurd - Rojava’da yapılması planlanan seçimler ağustos ayına ertelendi. Türkiye’nin beklentisi ise seçimlerin tamamen iptal edilmesi yönünde.

Ankara bunun için ABD, İran ve Rusya ile diplomatik görüşmelere devam ediyor. Türkiye’deki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye ilk kırmızı çizgisini ABD’ye çekti ve seçimlerin yapılması durumunda “Türkiye ile ABD kafa kafaya gelir” uyarısında bulundu.

Türkiye’den ABD’ye: Kafa kafaya geliriz!

Türk medyasındaki haberlere göre, güvenlik kaynaklarından alınan bilgiler, Türkiye’nin ABD’ye kırmızı çizgi çektiği yönünde. Ankara’nın Washington’a, “Seçimler yapılırsa Türkiye ile ABD kafa kafaya gelir” uyarısı yaptığı iddia edildi.

Türkiye, Rojava’da Kürtlerin yapacağı seçimleri ‘terör örgütünü meşrulaştırma ve bölgede teröristan kurma olarak’ olarak kabul görüyor.

Bu seçimlere, Ankara tarafından kesinlikle izin verilmeyeceğinin altı çizilirken Türkiye, seçimlerin engellenmesi için çok yönlü bir diplomasi trafiği de izliyor. Ayrıca ülkelerin istihbarat örgütlerinin de özel notla uyarıldığı kulisler arasında yer alıyor.

Şam rejimi ile temasta

Güvenlik kaynakları, söz konusu seçimlerin iptali edilmesi için Şam ile temasların da önemli olduğunu söylüyor.

İstihbarat örgütleri arasındaki 4’lü toplantı geçen eylül ayı için planlanmıştı. Ancak Şam rejimi, Türkiye’nin askerlerini Suriye topraklarından çekmesi şartını vurgulayarak katılmama kararı almıştı.

Ankara’nın ise bu konudaki politikası önşartsız masaya oturulması olduğu belirtiliyor.

“ABD, Suriye’den tamamen çekilir mi?”

ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken “Donald Trump başkan seçilirse ABD, Suriye’den çekilir mi?” sorusu da gündemde.

Güvenlik kaynakları yeni dönemde bir politika değişikliği beklemiyor.

İran ve Rusya, bölgedeyken ABD’nin çekilmesi gerçekçi görülmüyor.