PeyamaKurd - 9 Haziran 1963 ve 1985 tarihlerinde yaşanan felaket ve katliamlar dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Mesud Barzani, Kürdistan halkının iradesinin düşmanın savaş uçaklarından daha güçlü olduğunu ifade etti.
Başkan Mesud Barzani, 9 Haziran 1963 yılında Zaim Sıddık tarafından Süleymaniye’de bir grup Kürdün şehit edilmesinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
“Dönemin celladı Zaim Sıddık, Kürtleri katletti”
Başkan Mesud Barzani, 9 Haziran’ın Kürt halkının tarihinde felaketlerle dolu bir gün olduğunu belirterek, “Süleymaniyeli bir grup özgürlük sevdalısı Kürt, milli değerlerinin aşağılanmasını kabul etmediği için dönemin celladı Zaim Sıddık tarafından şehit edildi. Ve kendi kanlarıyla özgürlük dersi verdiler” ifadesini kullandı.
O dönemlerde Kürtlerin başka bir felaketle yüz yüze kaldığını hatırlatan Başkan Barzani, “1985 yılında bugün gibi bir günde dönemin Irak rejimin savaş uçakları Zêwe sığınmacılarını bombaladı. Bu suç işlenirken çok sayıda günahsız kadın ve çocuk sığınmacı şehit olup yaralandı” sözlerine yer verdi.
“İrade tekrar vicdansız düşmana galip geldi”
“Düşman kadın ve çocukları yakıp, şehit ederek zafer elde edeceğini ve Kürdistan halkının iradesini kıracağını zannediyordu” diyen Başkan Barzani mesajının devamında şunları dile getirdi, “Ancak Zêwe felaketi herkese şunu gösterdi ki, düşmanın ateş ve savaş uçaklarından güçlü olan mücadele eden Kürdistan halkının iradesidir. Bu büyük irade tekrar vicdansız düşmana galip geldi. Her iki 9 Haziran felaketinin şehitlerine ve tüm özgürlük yolu şehitlerine binlerce selam olsun.”
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın