"Israil-Lübnan çatismasini sonlandirmak için ilerleme kaydedildi"

"Israil-Lübnan çatismasini sonlandirmak için ilerleme kaydedildi"

PeyamaKurd - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan ile İsrail arasında BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararı temelinde yürütülen ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Basın toplantısında konuşan Antony Blinken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1701 sayılı kararının uygulanabilmesi amacıyla “yoğun çalışma” yürüttüklerini kaydetti.

İsrail ile Lübnan arasında BMGK’nin bu kararı temelinde ateşkese ulaşmak için “iyi bir ilerleme” kaydedildiğini ifade eden Blinken, “Daha yapacak çok işimiz var ancak ateşkes de dahil, diplomatik bir çözüme ulaşmamız için gerekli olan şey bu" dedi.

Blinken, Gazze’deki insani durumda da iyileşme olduğunu fakat yeterli olmadığını, yardım tırlarının bölgeye girişi kadar dağıtımların da etkili şekilde yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın