DSG kanadindan açiklama: Talebi reddettik!

DSG kanadindan açiklama: Talebi reddettik!

PeyamaKurd - YPG‘nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Komutanı Demhat, Serekaniye’deki IŞİD teröristlerinin İdlib ve Türkiye tarafına kaçmak istediğini ifade ederek, IŞİD'in İdlib tarafına geçmesi talebini reddettiklerini dile getirdi.

Suriye ile Irak sınırındaki Bagoz kasabasında kuşatılan IŞİD’li teröristler ile ailelerinden bazıları DSG'ye teslim oldu, bazıları ise İdlib ve Türkiye tarafına kaçmak istiyor. Fakat gelen bilgilere göre DSG yetkililerin buna izin vermediği söyleniyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan DSG komutanı Demhat Serekaniye, Bagoz kasabasında IŞİD ile aralarında şiddetli çatışmaların yaşandığını vurgulayarak, "Suriye'de IŞİD'in bitmesine çok az kaldı. Çatışmalar ise teröristlerin sivillerin arasına karıştığı için uzadı. 

IŞİD, sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor fakat bölgede IŞİD'i kuşatmış durumdayız. Çok zor durumda kalan IŞİD, İdlib ve Türkiye sınırına doğru gitmek istedi. Biz bu talebi reddettik” diye konuştu.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın