Pentagon’dan ‘DSG de bu plani destekliyor’ açiklamasi

Pentagon’dan ‘DSG de bu plani destekliyor’ açiklamasi

PeyamaKurd - ABD ile Türkiye arasında kurulan Müşterek Harekât Merkezi ve ortak devriyelere yönelik Kürt medyasına açıklamalarda bulunan ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Patrick Ryder, “Şunu söyleyebilirim; Türkiye ile üzerinde çalıştığımız güvenlik mekanizması Türkiye’nin sınırlarına yönelik endişelerinin giderilmesini amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Patrick Ryder, “Şimdiye kadar beşi havadan ve biri karadan ortak devriyeler gerçekleştirildiğini biliyoruz diyerek, “Bunlar ortak güvenlik mekanizmasının hayata geçirilmesi içindi. Tüm yönleriyle gelişme sağlandığını söyleyebilirim” sözlerini kullandı. 

YPG’nin sınırdaki mevzilerini kaldırdığına da değinen Ryder, “Demokratik Suriye Güçleri (DSG) de bu planı destekliyor” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Patrick Ryderson olarak, terör örgütü IŞİD’in tekrar canlanmasını önlemek için çalıştıklarını kaydetti.

 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın