Rojava’da 6 maddelik tedbir karari alindi

Rojava’da 6 maddelik tedbir karari alindi

PeyamaKurd - Rojava’da koronavirüse karşı önlemler kapsamında etkinlikler yasaklandı, okul, üniversite, öğretmen ve öğrenci enstitüleri süresiz kapatıldı.  

Virüsün henüz girmediği Rojava’da, Özerk Yönetim tarafından alınacak tedbirlere yönelik kararname yayımlandı.

Özerk Yönetimi’nin 23 sayılı koronavirüs tedbirleri kararnamesinde alınan önlemler şu şekilde sıralandı: 

“* Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinde bütün toplantı ve toplu etkinlikler yasaklanmıştır.

* Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi bölgelerinde bulunan bütün okul, üniversite, öğretmen ve öğrenci enstitüleri, 14 Mart 2020 itibariye süresiz olarak durdurulmuştur.

* Özerk Yönetim denetimindeki sınır kapılarından, Kuzey ve Doğu Suriyeli yurttaşlar hariç herkesin geçişi durdurulmuş, söz konusu geçiş günü ise Salı olarak belirlenmiştir.

* Sınır kapıları, okullar, üniversiteler ve enstitüler Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanlığı’nın ikinci bir emrine kadar kapalı tutulacaktır.

* Sêmalka Sınır Kapısı için 27 Şubat 2020’de çıkarılan 15 numaralı karar bir süre daha yürürlükte olacaktır.

* Tüm bu kararlar ilgili kişilere ulaştırılacaktır.”

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın