PeyamaKurd - Ukrayna Savaşı boyunca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e en yakın isimlerden biri olarak ön plana çıkan Çeçen lider Kadirov, Kiev’e silah yardımında bulunacağını açıklayan ABD Başkanı Joe Biden’a imalı bir mesaj gönderdi.
Mesajında ABD Başkanı Joe Biden’a teşekkür eden Kadirov, bu silahları ele geçirip bunları Rusya adına kullanmayı dört gözle beklediğini söyledi.
Telegram hesabı üzerinden açıklama yapan Kadirov şu ifadeleri kullandı:
“Washington’dan harika, neşe veren ve cesaretlendiren haberler geldi. Şu ana kadar Ukrayna’da ele geçirdiğimiz silahlar bizi hiç sevindirmedi. Uzun zamandır savaşçılarımızı nasıl neşelendireceğimizi düşünüyorduk fakat Amerikalıların bize yardım edeceğini hiç düşünmezdik.”
ABD’nin silah gönderdiğine dair haberleri okuduğunda “ağzının suyunun aktığını” söyleyen Kadirov, “Bunların hepsi gerçekten bizim mi olacak” diye düşündüğünü aktardı.
ABD Başkanı Biden’ın 800 milyon dolarlık askeri yardım paketinin açıklanmasından ve Ukrayna’ya ABD’li silah üreticilerinden üst düzey silahlar ve sistemler gönderileceğini söylemişti.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın