Taliban’dan ABD’ye tahliye uyarisi: Sonuçlari olur!

Taliban’dan ABD’ye tahliye uyarisi: Sonuçlari olur!

PeyamaKurd - Taliban sözcüsü, 31 Ağustos'ta tüm yabancı askeri güçlerin çekilmesini 'kırmızı çizgi' ilan ederken tahliyeler için sürenin uzatılmasını reddedeceklerini belirtti.

Sky News'a konuşan Taliban Sözcüsü Süheyl Şahin, tahliye işlemlerinin sonlanacağı 31 Ağustos tarihine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bu, kırmızı çizgidir. Başkan Biden 31 Ağustos'ta tüm askeri güçlerin çekilmiş olacağını açıkladı. Eğer bu zaman zarfını uzatırlarsa, işgali uzatmaları anlamına gelir ki, buna gerek yoktur. ABD ya da Britanya tahliyelere devam etmek için ilave zaman isterse, buna yanıt hayır olacaktır. Yahut sonuçları olacaktır. Aramızda güvensizlik yaratacaktır. Eğer işgali devam ettirmeye niyetlilerse buna bir tepkiyi tetiklerler.”

“Korktukları için değil, Batılı ülkelerde yaşamak istedikleri için kaçıyorlar”

Taliban sözcüsü, Kabil’i ele geçirdikten sonra yaşanan kaos görüntüleri ile ilgili, “Size garanti ederim ki, endişelenmeleri ya da korkmaları yüzünden değil. Onlar Batılı ülkelerde oturmak istiyorlar ve bu bir tür ekonomik göç, çünkü Afganistan yokul bir ülke ve halkın yüzde 70'i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Dolayısıyla her biri müreffeh bir hayat sürebilmek için Batılı ülkelere yerleşmek istiyor. Korkuyla bir ilgisi yok” ifadesini kullandı.

Öte yandan Sözcü, Kadınların tüm haklarını kaybetme korkusunu dile getirmeleriyle ilgili “Hiçbir şey kaybetmeyecekler. Sadece hicaplı değillerse hicaplı olacaklar... Kadınların sizin ülkenizdekilerle aynı haklara sahip olmaları gerekiyor, ama hicap giymeleri kaydıyla” diye konuştu.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın