Jirinovski: Erdogan bizim adamimiz, ona Rusça da ögrettim!

Jirinovski: Erdogan bizim adamimiz, ona Rusça da ögrettim!

PeyamaKurd - Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rusça öğrettiğini öne sürerek, Erdoğan ile yakın ilişki içerisinde olduklarını anlattı.

Rus devlet televizyonuna konuk olan Jirinovski, Türk-Rus ilişkilerine değindiği konuşmasında Türkoloji eğitimi gördüğünü dile getirerek, "Erdoğan bizim adamımız! Bizimle dostluk ilişkileri kuruyor, Rusya'yı seviyor. Rusça da biliyor. Biz Erdoğan'la Rusça konuştuk. Ben Erdoğan'a Rusça öğrettim. Onun muhteşem sarayında buluştuk" diye konuşutu. 

Erdoğan hakkında sürekli fikir değiştiriyor

Medya Günlüğü’nden Fuad Safarov’un haberine göre, ocak ayında yine aynı kanalda canlı yayına katılan Jirinovski, Türkiye'nin son politikalarını beğenmediğini söyleyerek, "Erdoğan artık dostum değil" demişti.

Jirinovski, Temmuz 2018'de ise Erdoğan'a çok saygı duyduğunu ifade ederek ant içme törenine katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirmiş ve şöyle konuşmuştu:

"Erdoğan benim dostum! Törene beni şahsen davet etti. Orada devlet liderleri, başbakanlar vardı. Ama Erdoğan beni, bir siyasi lideri olarak özel olarak davet etti. Törende Erdoğan ile görüşüp konuştuk... Türkiye ile iş birliği yapmamız lazım. Erdoğan bize elini uzatıyor. Biz ise susuyoruz. Neden Türkiye'yi Şanghay İşbirliği Örgütü'ne almıyoruz? Türkiye de oraya üye olmalı. Ardından Gümrük Birliği'ne almalıyız. Türkiye giderek güçlenmek istiyor. Bizim için hiçbir sorun yok. Zaten Türkiye güney komşumuz."

Jirinovski'nin partisi, 40 sandalyeyle temsil edildiği Rusya parlamentosundaki üçüncü büyük parti konumunda bulunuyor.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın