PeyamaKurd - Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin ABD ziyaretinde olası bir silah tedarik anlaşmasının "çatışmayı tırmandıracağını" belirtti.
Peskov, Zelenski'nin ABD'ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin açıklamalar yaptı.
AFP'nin haberine göre Peskov, Ukrayna için yeni bir silah paketinin açıklanması beklendiği ziyaret için "Ukrayna'ya daha fazla silah sevkiyatının çatışmayı şiddetlendireceğini" ifade etti.
Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada "Tüm bunlar kesinlikle çatışmanın şiddetlenmesine yol açıyor ve Ukrayna için iyiye işaret değil" dedi.
Öte yandan Peskov, Moskova'nın Ukrayna'nın ziyaret esnasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyi reddetmek de dahil olmak üzere barış görüşmeleri konusundaki tutumunu değiştirmesini beklemediğini de kaydetti.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın