91 kurtarma ekibine liderlik eden Yarbay: Çok zor kararlar aldik!

91 kurtarma ekibine liderlik eden Yarbay: Çok zor kararlar aldik!

PeyamaKurd - Maraş merkezli depremlerde 91 uluslararası arama kurtarma ekibine liderlik eden Hollandalı Yarbay Marco Gaebler, “Kayıp sayıları başlangıçta o kadar çoktu ki, çok zor kararlar vermek zorunda kaldım" ifadesini kullandı.

Maraş merkezli depremlerin ikinci gününden itibaren Hatay’da çalışmalara başlayan Hollanda Kentsel Arama Kurtarma Ekibi (USAR), bugün ülkesine geri döndü.

Türkiye’de 91 uluslararası aram kurtarma ekibini yöneten USAR üyesi Yarbay Marco Gaebler, kayıpların çokluğu sebebiyle enkaz çalışmaları konusunda karar almakta zorlandığını dile getirdi.

Havaalanında soruları cevaplayan Gaebler, "Ben yaşam ve ölüm hakkında karar veren Pilatus değilim, mümkün olduğu kadar çok kurbanı kurtarmak isteyen biriyim” diye konuştu.

Arama kurtarma köpeklerinin sorumlusu polis memuru Laura Postma da, deprem bölgesini öylece bırakıp dönmeyi oldukça garipsediğini kaydederek, “Bu akşam gidip Çin yemeği yiyeceğim. Hayat böyle bir şey” dedi.

Hatay’da 12 kişi ve 1 köpeği enkazdan canlı olarak çıkardıklarını anımsatan Kramer, “Elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Yoğun ama başarılı bir çalışma oldu” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın