BAE: Anlasmada Türk üssünün kapatilmasi da yer aliyor

BAE: Anlasmada Türk üssünün kapatilmasi da yer aliyor

PeyamaKurd - KİK zirvesinde Katar'la varılan uzlaşmaya ilişkin açıklamada bulunan BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, daha önce ambargoya sebep olarak gösterilen 13 madde hakkında Suudi Arabistan’a güvendiklerini belirtti.

BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed’in 41. KİK Zirvesi’ne katılmaması önemli bir nokta olarak görülürken, BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş konuyla ilgili CNN'e açıklamada bulundu.

"Katar ile anlaşmada İran ve Türkiye de var"

Basına konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Katar’a ambargo uygulayan dört ülkenin Katar’la uzlaşma koşulu olarak koyduğu 13 maddelik talep listesiyle ilgili tutumunu değerlendirdi.

Söz konusu BAE'ye göre bu şartlardan bazıları; El Cezire kanalının kapatılması, Türk askeri üssünün kapatılması ve Doha’nın İran ile işbirliğini azaltmasıydı.

Dün açıklamada bulunan Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Nayef el- Hacraf, Körfez ülkeleri liderlerinin 41. Körfez İşbirliği Konseyi Liderler Zirvesi’nin kapanış bildirisini, birliği ve ortak işbirliğini artırmayı içeren "El Ula Bildirisi"ni imzaladıklarını duyurdu.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın