Çin'den Tayvan'a dikkat çeken sözler!

Çin'den Tayvan'a dikkat çeken sözler!

PeyamaKurd - Çin, egemenlik ihtilafı içinde olduğu Tayvan'ın lideri Lai Ching-te'nin, "Ulusal Gün" konuşmasında "Pekin yönetiminin Tayvan'ı temsil etmeye hakkının olmadığına" yönelik sözlerini eleştirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin'de düzenlenen günlük basın toplantısında, Lai'nin sözlerinin Tayvan Boğazı'nın iki yakası arasındaki tarihsel bağları koparmayı amaçladığını savundu.

"Tayvan'ın egemenliğe sahip olduğu", "Çin ile Tayvan'ın birbirinin boyunduruğunda olmadığı" gibi yorumların aynı bağımsızlık anlatısının farklı versiyonları olduğunu ifade eden Sözcü Mao, Lai'nin bu sözleriyle bir kez daha Tayvan'ın bağımsızlığı konusundaki inatçılığını ve kendi siyasi çıkarı uğruna Tayvan Boğazı'nda gerilimi yükseltme niyetini ortaya koyduğunu belirtti.

Dünyada tek bir Çin olduğu ve Tayvan'ın onun ayrılmaz parçası olduğunun altını çizen Mao, "Çin Halk Cumhuriyeti hükümeti Çin'in bütününü temsil eden tek meşru hükümettir.

Lai Ching-te ve DPP otoriteleri ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın Tayvan Boğazı'nın tek ve aynı Çin'e ait olduğu gerçeğini değiştiremez, Çin'in yeniden birleşmesine yönelik tarihi eğilimi durduramaz" dedi.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın