Erdogan-Merkel, Idlib ve göçmenler konusunu görüstü

Erdogan-Merkel, Idlib ve göçmenler konusunu görüstü

PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib ve göçmen konulara yönelik Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi yaptı. 

Yapılan görüşmeye yönelik Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasında İdlib konusunda dün varılan anlaşmayla hem masum sivillerin korunmasını sağladıklarını hem de bölgenin huzuru için hayatlarını ortaya koyan Türk askerinin güvenliğini temin ettiklerini ifade etti. 

Erdoğan görüşmede, Yunanistan sınırında yaşanan gelişmelere de değinerek, Yunanistan'ın AB kurucu anlaşmasını ve Cenevre Sözleşmesi'ni dikkate almayacağını açıklamasının, uluslararası hukukun ve AB kurucu anlaşmasındaki değerlerin açık ihlali olduğuna değindi. 

Ayrıca görüşmede Erdoğan, Türkiye ile AB arasında göç konusundaki düzenlemelerin işlemediğini ve gözden geçirilmesi gerektiğini de belirtti. 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın