PeyamaKurd- Filistin Devlet Başkanı, ülkesinin uluslararası meşruiyet zemini üzerinde ve uluslararası dörtlü komisyon gözetiminde İsrail ile müzakerelere hazır olduğunu aktardı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştüğü ifade edilen Filistin Devlet Başkanı, Mahmud Abbas, özellikle İsrail’in ilhal planlarına ilişkin son siyasi gelişmeler hakkında Merkel'e bilgi verdi.
Görüşmede Abbas, Filistin'in İsrail ile müzakerelere gitmeye hazır olduğunu, bunun uluslararası meşruiyet zemini üzerinde ve uluslararası dörtlü komisyon gözetiminde olması gerektiğini söyledi.
Görüşmede Merkel'in ülkesinin iki devletli çözüm esası üzerine barışı destekleyen ve uluslararası hukuka bağlılığına dair duruşunu vurguladığı belirtildi.
Merkel'in telefon görüşmesinde iki tarafın da müzakere masasına müzakere masasına oturmasının önemine dikkat çektiği ifade edildi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın