Macron, Sengal ve Ezidilerin sorunlarini ele aldi

Macron, Sengal ve Ezidilerin sorunlarini ele aldi

PeyamaKurd - Bağdat’ta basın toplantısında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Şengal ve Ezidilere verdiğimiz öneme dayalı bazı sorunlarla ilgili mücadelemiz sürecek” ifadesini kullandı. 

Irak'ı ziyaret eden Macron, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ile başkent Bağdat’ta gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. 

“Şengal ve Ezidilerin sorunlarıyla mücadeleyi sürdüreceğiz” 

Macron, terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelenin sürdürüleceğini belirterek, Fransa’nın Şengal ve Ezidilere verdiği öneme dayalı olarak bazı sorunlarla mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Irak ve Fransa arasında 2019'da Paris'te imzalanan anlaşmaya dikkat çeken Fransa Cumhurbaşkanı Macron, her iki tarafın da bu anlaşma temelinde güvenlik ve askeri alanlardaki iş birliğini güçlendirmek istediğini belirtti. 

“Irak’a gerekli tüm destekleri sunacağız” 

Macron ortak basın açıklamasında, her şeyden önce ekonomik alanda Irak'a gerekli olan tüm destekleri sunmak istediklerini kaydederek şu sözlere yer verdi: 

"Irak'ta önemli olan projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Özellikle Bağdat Metrosu ve Başbakan ile konuştuğumuz enerji projesi başta geliyor. Fransa, sizin enerji temin etmeniz konusunda çok ciddidir."  

Ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı, Irak'a eğitim, sağlık, bilim gibi konularda da destek vermek istediklerini kaydetti.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın